QRZ-Прикарпаття » Новини » Диплом "Українські Карпати"

Диплом "Українські Карпати"

Опублікував на сайті uw8sm від 19.03.2016, 07:12
 (голосів: 1)

УМОВИ ДИПЛОМНОЇ ПРОГРАМИ

 

Дипломи «Українські Карпати» відповідного класу видаються радіоаматорам за проведення QSO з аматорськими радіостанціями, які постійно або тимчасово працюють з адміністративних районів України, на території яких розташовані Карпатські гори, а також за проведення радіоекспедицій в зазначені райони.

                              

Залежно від напрямку роботи в ефірі, в рамках цієї дипломної програми, претенденти на отримання диплома поділяються на «Мисливців» (Hunters) та «Активаторів» (Activators).

 

Для ідентифікації адміністративних районів використовуються їх умовні позначення, прийняті в дипломній програмі URDA.

 

Для «Мисливців»:

Для отримання диплому А класу претенденту необхідно провести 5 QSO з різними адміністративними районами "Українських Карпат".

Для отримання диплому В класу претенденту необхідно провести 10 QSO з різними адміністративними районами "Українських Карпат".

Для отримання диплому С класу претенденту необхідно провести 15 QSO з різними адміністративними районами "Українських Карпат".

Для отримання диплому D класу претенденту необхідно провести 20 QSO з різними адміністративними районами "Українських Карпат".

Для отримання диплому Honor Roll претенденту необхідно провести 25 QSO з усіма адміністративними районами "Українських Карпат"

 

Для виконання дипломів зараховуються QSO, проведені на будь-яких аматорських діапазонах, будь-яким видом випромінювання, починаючи з 1 січня 2011 року. Для заліку адміністративного району достатньо провести одне QSO з будь-якою аматорською радіостанцією (позивним, оператором), що постійно або тимчасово працює з певної території.

 

Повторні QSO з території одного адміністративного району будь-яким позивним не зараховуються. Один адміністративний район может бути заявлено лише один раз для кожного класу.

 

Виняток становлять радіостанції, що працюють одним і тим же позивним, але з польових або мобільних умов (/P, /M, /A) і з території різних адміністративних районів - радіоекспедиції, польові виїзди тощо. В цьому випадку зараховується кожне QSO, проведене з території нового району.

 

Зв'язки, проведені через мережу «Ехолінк» і аналогічні мережі до заліку не приймаються.

 

Спостерігачам (SWL) диплом видається на аналогічних умовах.

 

Для «Активаторів»

Для отримання диплому А класу претенденту необхідно провести радіоекспедицію на територію 1 адміністративного району "Українських Карпат".

Для отримання диплому В класу претенденту необхідно провести радіоекспедиції на території 3 адміністративних районів "Українських Карпат".

Для отримання диплому С класу претенденту необхідно провести радіоекспедиції на території 6 адміністративних районів "Українських Карпат".

Для отримання диплому D класу претенденту необхідно провести радіоекспедиції на території 10 адміністративних районів "Українських Карпат".

Для отримання диплому Honor Roll претенденту необхідно провести радіоекспедиції на території 15 адміністративних районів.

 

Для визнання проведеної радіоекспедиції такий, що підлягає заліку на отримання претендентом диплома, необхідно:

 

- попередньо розмістити анонс радіоекспедиції на сайті UFF (http://uff.pp.ua) самостійно або шляхом надсилання листа за адресою report @uff.pp.ua, вказавши позивний радіоекспедиції, її склад, терміни проведення, вид модуляції і діапазони роботи, а також адміністративні райони, які планується активувати. Одночасно з розміщення анонсу на сайті UFF, допускається публікація аналогічного анонса в інших інформаційних джерелах.

- робота радіостанції повинна здійснюватися поза місцем її постійної дислокації - з польових (мобільних) умов, або з альтернативного QTH (дача, база відпочинку тощо). При цьому умови роботи радіостанції обов’язково повинні бути відображені в позивнім сигналі радіоекспедиції (/Р, /А, /М).

- мінімальна кількість QSO, проведених в рамках активації адміністративного району на КВ-діапазонах, має бути 100 і більше. Для станцій, що використовують QRP потужність (не більше 10 Вт. у SSB та 5 Вт у CW), мінімальна кількість проведених QSO має бути 25. При роботі на УКХ-діапазонах мінімальна кількість проведених QSO має бути не менше 10. У разі, якщо в рамках однієї радіоекспедиції претенденту не вдалося набрати необхідної кількості зв'язків для визнання адміністративного району активованим, він може підсумовувати їх з іншими QSO, проведеними з того ж району в рамках своїх наступних радіоекспедицій.

- при роботі в ефірі оператор радіостанції повинен повідомляти своїм кореспондентам назву активуемого адміністративного району або його умовний номер по дипломній програмі URDA.

- після закінчення радіоекспедиції, надати адміністрації сайту на адресу report @uff.pp.ua електронний журнал QSO для заліку, розмістити короткий або розгорнутий звіт про проведену роботу на сайті UFF. Допускається розміщення звіту на інших інформаційних ресурсах з обов'язковим наданням посилання на нього на адресу сайту UFF.

 

В рамках проведення радіоекспедицій (активацій) допускається одночасна робота і на інші дипломні програми (дипломи) UFF. Рекомендується повідомляти кореспондентам, на які саме дипломи та дипломні програми UFF зараховуються проведені QSO, а також коротко інформувати про їхні умови.

У залік йдуть радіоекспедиції, які проведені після 1 січня 2011 року, в разі, якщо претендент представить інформацію про такі радіоекспедицій шляхом надання посилань на звіти, опубліковані в мережі Інтернет.

 

ПОРЯДОК ПОДАННЯ ЗАЯВОК

 

Дипломи «Українські Карпати» є безкоштовними і видаються в електронному вигляді, доступному для самостійної роздруківки претендентом. Можлива видача диплома в паперовому вигляді за умови оплати його виготовлення і компенсації поштових витрат. Умови видачі паперового диплому і його вартість обговорюються з дипломним менеджером окремо.

 

Заявки на диплом необхідно надсилати на електронну адресу uc @uff.pp.ua. Обов'язково необхідно вказати Ваше прізвище, ім'я та позивний.

 

Для «Мисливців»

Заявка оформляється у вигляді виписки з апаратного журналу в форматі txt або doc та прикріплюється до листа у вигляді файлу. У заявці необхідно вказати на який клас диплому претендує заявник, свій позивний, позивні кореспондентів (з зазначенням /Р, /М, /А, якщо такі є), відомості про проведені QSO (дата, час, діапазон і вид модуляції), а також область, назва або умовний номер адміністративного району за списком програми URDA, з якого працювала радіостанція. Також слід вказати електронну адресу, на який необхідно буде вислати диплом.

 

Для «Активаторів»

Заявка оформляється в форматі txt або doc та прикріплюється до листа у вигляді файлу. У заявці необхідно вказати на який клас диплому претендує заявник, свій позивний, відомості про проведену радіоекспедиції (із зазначенням посилання на опублікований анонс і звіт), електронний журнал із зазначенням кількісті проведених QSO, значення вихідної потужності передавача, робочі діапазони (КВ або УКХ) а також назва або умовний номер активованих адміністративних районів за списком програми URDA. Також слід вказати електронну адресу, на який необхідно буде вислати диплом.

Дипломний менеджер залишає за собою право перевірити інформацію, зазначену в заявці.

 

СПИСОК АДМІНІСТРАТИВНИХ РАЙОНІВ, ЩО ЗАРАХОВУЮТЬСЯ 

НА ДИПЛОМИ «УКРАЇНСЬКІ КАРПАТИ»

 

 

 Львівска область

Старосамбірський - LV-26

Турківський - LV-30

Сколівський - LV-24

Дрогобичський - LV-12

 

 

 Івано-Франківска область

Богородчанський - IF-02

Долинський – IF-08

Рожнятівский – IF-16

Надвірнянский – IF-14

Тисменицький – IF-18

Верховинський – IF-05

Косівский – IF-13

Території Яремчанскої міськради – IF-20

 

 

 Чернівецька область

Путильський – CN-12

Вижницький – CN-04

Сторожинецький – CN-14

 

 

 Закарпатска область

Великоберезнянський – ZA-04

Перечинський – ZA-11

Ужгородський – ZA-15

Мукачевський – ZA-10

Свалявський – ZA-13

Іршавский – ZA-07

Воловецький – ZA-06

Межгірський – ZA-08

Хустський – ZA-17

Тячивський – ZA-14

Рахівський – ZA-12

Шановний відвідувач, ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Рекомендуємо вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм позивним.

Коментарі:

Залишити коментар