QRZ-Прикарпаття » Новини » Розпочався спортивний сезон юних радіоаматорів

Розпочався спортивний сезон юних радіоаматорів

Опублікував на сайті UW5SW від 30.09.2016, 15:45
 (голосів: 1)

28 вересня відбулись змагання юних радіоаматорів з радіозв'язку на КХ "Лисоня-100"

Організатором заходу є колективна радіостанція UR4BYU, Бережанської станції юних техніків. Змагання присвячені битві Українських Січових Стрільців на горі Лисоня поблизу м. Бережани, Тернопільської області проти військ царської Росії в 1916 році. У 2016 році на державному рівні відзначають 100 річчя подвигу Січових Стрільців.

Змагання проходили активно, за участю більше 30 колективних та індивідуальних радіостанцій з-понад 15 областей України. Івано-Франківську область представили колектив UR4SWF міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, розташовану в українській гімназії №1, м Івано-Франківськ, та UR4SXA з с.м.т. Заболотів, Снятинського району. Незважаючи на те, що у складі команд були юні радіоспортсмени, які вперше приймали участь у змаганнях, результати обидвох радіостанцій вийшли досить добрими. 

Цікавим було проходження радіохвиль у діапазоні 40м. Станції з сусідніх областей були в "мертвій зоні" й зв'язки з ними вдавались з великим напруженням. Через це, UR4SWF не вдалось провести зв'язки з Вінницькою та Рівненською обл. А учасників з східних областей було чути відмінно, навіть з малими потужностями.

Вперше юні техніки мали змогу випробувати контест-програму UT-test, спеціально розроблену для "ЮТ" змагань Миколою, UT7EF. Її можна завантажити на сайті US4EWY.

На своєму каналі в YouTube Владислав, UT3GFвиклав відео участі у змаганнях. Крім того, на даному каналі він розмістив відеоогляд програми UT test.

 

 

 

З результатами участі, положеннями та календарем змагань можна ознайомитись на сайті дитячих і молодіжних радіостанцій http://ur6gwz.at.ua

 

 

 

Запрошую старших колег надалі підтримувати масовість дитячих змагань, адже від нас залежить майбутнє радіоспорту.

 

73! de UW5SW

Шановний відвідувач, ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Рекомендуємо вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм позивним.

Коментарі:

Залишити коментар