QRZ-Прикарпаття » Новини » "Вікімарафон-2017"

"Вікімарафон-2017"

Опублікував на сайті UW5SW від 26.01.2017, 14:03
 (голосів: 0)

Українська Вікіпедія - україномовний розділ інтернет-енциклопедії Вікіпедії - оголосила про проведення загальноукраїнської акції "Вікімарафон-2017" 

 

В розмові з директором Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, п. В. Кодрею довідався про участь центру в акції під назвою "Вікімарафон-2017"яку проводить Українська Вікіпедія 28 - 30 січня 2017 року.

Мета акції полягає у збільшенні інтелектуальної ваги української нації в сучасному світі та змістовного національно-патріотичного виховання. Для досягнення мети необхідно долучитись до написання статей в українську інтернет-енциклопедію.

Сьогодні наукових статей в Українській Вікіпедії, приблизно, вдвіччі менше, ніж в російській, то ж учням й іншим користувачам часто доводиться шукати інформацію на чужих ресурсах. Якби кожен читач Вікіпедії написв хоча б одну корисну статтю, енцеклопедія б збагатилась на 1 млн. статей вже сьогодні!

 

 

Ідея проведення Вікіфлешмобів в Українській Вікіпедії належить Ігорю Костенку, дописувачу Вікіпедії з Небесної сотні. Інформація щодо умов та правил участі в акції розміщена на сайті Вікімарафону - 2017. Всі учасники Всеукраїнської акції отримають пам'ятні сувеніри.

15 січня 2001 року з'явився перший розділ (англомовний) відкритої багатомовної енциклопедії "Вікіпедія". Це найбільша в світі енциклопедія, яку може редагувати, читати, використовувати кожен. "Вікіпедія" має 292 мовні розділи та містить близько 41 млн. статей. Україномовний розділ налічує 650 тис. статей і посідає 16 місце серед всіх розділів за їх кількістю.

Надзвичайно мало статей в Українській Вікіпедії на теми аматорського радіозв'язку й технологій. То ж долучайтесь до ідеї, пишіть статті про радіоаматорство, DX-инг, дипломи, змагання, тощо. Сьогодні в спільноті радіоаматорів України багато досвідчених, заслужених радіооператорів, допоможемо молоді полегшити шлях в радіоаматорство! Підтримаємо добру справу!

"Вікімарафон-2017"

 

Руслан, UW5SW, 73!

 

 

Шановний відвідувач, ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Рекомендуємо вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм позивним.

Коментарі:

Залишити коментар