QRZ-Прикарпаття » Новини » У квітні буде включена SSTV передача з міжнародної космічної станції

У квітні буде включена SSTV передача з міжнародної космічної станції

Опублікував на сайті UW5SW від 1.04.2018, 15:40
 (голосів: 0)

Очікується, що в квітні з борта Міжнародної космічної станції (МКС) на частоті 145,800 МГц (FM) буде задіяна система аматорського телебачення з повільною розгорткою (SSTV).

   «Розглядаючи графік роботи екіпажу, робота SSTV на радіостанціях Міжнародної космічної станції (ARISS), призначена для просвітницької діяльності з метою встановлення зв'язків з ARISS школярами і запланована на 2 квітня і 3 квітня», - сказав координатор проекту АМС ХАМА Кеннет Ренс, N5VHO.

   МАІ 75 SSTV російського сегменту МКС оголосив про передачу інформації у режимі SSTV 2 квітня, 1505 - 1830 UTC, а також 3 квітня 14:15 - 1840 UTC.

   Крім того, система SSTV, що використовує позивний RS0ISS, також буде активна з 11 по 14 квітня в усьому світі, щоб відзначити День космонавтики в Росії 12 квітня.

   Конкретний час передачі ще не відомий. Зображення по всіх датах будуть пов'язані з проектом Союзу кооперативних космічних підприємств «Інтеркосмос». Зображення SSTV будуть передаватися в форматі PD-120 на частоті 145,800 МГц (FM) з використанням Kenwood TM-D710 в російському сервісному модулі МКС.

   Передавачі МКС використовують стандарт FM з девіацією 5 кГц. Приймати передачі SSTV можна тільки за допомогою портативного приймача і відповідного програмного забезпечення,  підключивши аудіовихід трансівера або приймача до звукової карти ПК з ОС Windows або пристрою Apple iOS. Безкоштовний додаток Windows MMSSTV можна використовувати для декодування сигналу. На пристроях Apple iOS додаток SSTV доступний для сумісних режимів. Для систем Linux спробуйте QSSTV.Для користувачів Android є багато програм - декодерів, доступних через Google Play.

   В більності випадків, для прийому SSTV з борта МКС достатньо портативної радіостанції та мобільного телефона з відповідною програмою. Сигнал з МКС приймається з достатнім рівнем, тому, для декодування достатньо піднести мікрофон телефону до динаміка радіостанції.

   Ця подія залежить від інших видів діяльності, розкладів і обов'язків членів екіпажу на МКС і умови проведення можуть бути змінені.

   Для розрахунку траекторії польоту МКС рекомендується використовувати програму Orbitron або on-line сервіси.

Шановний відвідувач, ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Рекомендуємо вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм позивним.

Коментарі:

Залишити коментар