QRZ-Прикарпаття » Життя клубу » Звітно-виборча конференція Організації 2020

Звітно-виборча конференція Організації 2020

Опублікував на сайті UW5SW від 3.02.2020, 14:04
 (голосів: 3)
Звітно-виборча конференція Організації 2020
1 лютого 2020 року відбулись чергові звітно-виборчі Загальні збори громадської організації "Клуб радіоаматорів "Прикарпаття". 
   На зборах були присутні представники районних радіоаматорських осередків Івано-Франкіської області, керівник обласної організації Товариства сприяння обороні Укрини - Каліфіцький С.А. 

Звітно-виборча конференція Організації 2020

   Розпочав роботу конференції Голова Ради Організації Гладенко Р.О. UW5SW. З привітальним словом виступив Голова обласної організації ТСОУ. Хвилиною мочання вшанували пам'ять колег Кунєцова В.Т. US0SU і Тарабасу Я.Я. UR5SBD - одних з найактивніших членів Організації.

Звітно-виборча конференція Організації 2020

   Гладенко Р.О. UW5SW звітував про діяльність організації у період 2018-2019 р.р. В звіті говорилось про участь радіоаматорів Прикарпаття в суспільно-масових заходах м. Івано-Франківська, виставках дитячої технічної творчості, фестивалях робототехніки, семінарах працівників освіти, спортивних заходах, тощо. Зазначив, що презентація радіоаматорської діяльності на святкових заходах викликає інтерес в керівників та мешканців міста, учнівської молоді. Розповів про роботу дитячих колективних радіостанцій, яких в області налічується шість. Найбільш активною є колективна радіостанція UR4SXA с.м.т. Заболотів. Завдяки діяльності керівника Василя Жовтяка UR5SG, її вихованці постійно займають призові місця у Всеукраїнських молодіжних змаганнях з радіозв'язку на коротких хвилях, станція входить в пятірку кращих за рейтингом.

Звітно-виборча конференція Організації 2020

   Члени Організації постійно приймають участь у змаганнях з радіозв'язку різних рівнів. Серед радіоспортсменів є призери міжнародних змагань, Чемпіонатів України, Кубків та першостей, які проводяться радіоаматорськими організаціями різних країн. Активною є участь радіоаматорів клубу й в експедиціях і змаганнях з польових умов. Андрій Янулявічус UW8SM з високими результатами приймав участь в світових чемпіонатах у складі міжнародних команд з різних територій за межами України - Азорські острови, Ізраїль, Туреччина.
   У Чемпіонаті України з радіозвязку на КХ телефоном срібним призером став Анатолій Шпичак UR5SD з м. Снятин (2018 р.), а Ярема Шпільчак US0SY, с. Ямниця, Тисменецького р-ну виборов бронзу (2019 р.) Виконавши норматив Майста спорту України, Анатолій та Ярема поповнили ряди висококласних радіоспортсменів області. У 2019 році обласна збірна виборола Кубок ЦК ТСОУ з радіозв'язку на КХ телеграфом у м. Воловець, Закарпатської області, а Тарас Стогул UR5STI став володарем Кубка Львова з радіозв'язку на УКХ ЧМ, який щорічно проводить Львівська обласна організація ТСОУ.

Звітно-виборча конференція Організації 2020

   Спільно з ГО "Ліга радіоаматорів Закарпаття" щорічно проводяться змагання з радіозв'язку на КХ "Карпатський спринт" та відкриті очні змагання "Кубок Карпат", які в 2019 році проходили в м. Івано-Франківську. В організації прийняли участь ТСОУ та Управління сопрту Івано-Франківськох ОДА. Учасниками змагань були радіоспортсмени Румунії та різних областей України.

Звітно-виборча конференція Організації 2020

   Щорічно проводиться Першість Івано-Франківської області з радіозвязку на КХ. Третій рік поспіль переможцем першості є Андрій Янулявічус UW8SM. Друге місце виборов Ярема Шпільчак US0SY, третє Олександр Прощенко UT3SO з м. Долини. Олександр один з найактивніших радіоспортсменів області.

Звітно-виборча конференція Організації 2020

   Збільшилась активність радіоаматорів клубу й в змаганнях з радіозв'язку на УКХ. Щорічно виїжджають на польові позиції більше 10 команд та учасників. Не зважаючи на складність роботи з вершин гір та полів, радіоспортсмени Прикарпаття стають переможцями та призерами різноманітних змагань.
   Започатковано проведення днів активності памяті І.Я. Франка, розроблено положення проведення заходу та диплому.
   
Звітно-виборча конференція Організації 2020

   Щонеділі на коротких хвилях проводяться "круглі столи" радіоаматорів Прикарпаття, ведучий Олександр Родін UR5SQ з м. Калуш. Від недавнього часу Тарас Стогул UR5STI по середах поводить скеди на місцевих УКХ ретрансляторах UR0SVA, UR0SUB, які транслюються в Youtube та мережі EchoLink, завдяки чому, географія учасників вийшла далеко за межі області.
   В м. Івано-Франківську функціонує УКХ ретранслятор цифрового радіозв'язку стандарту DMR, який включений в міжнародну мережу brandmeister.network.
   Всі ці заходи сприяють залученню до аматорського радіо нових учасників. Про що свідчить приріст бажаючих отримати дозволи та власні позивні. В звіті приведено статистику діяльності кваліфікатійно-технічної комісії щодо реєстрації нових радіоаматорів в області за два роки. Також відмічено про необхідність розробки методичних матеріалів та навчання початківців з метою підготовки кваліфікованих операторів. за 2018-2019 р.р. видано понад 30 довідок про складання іспитів. За даними Карпатської філії УДЦР, в області зареєстровано 137 аматорських позивних.

Звітно-виборча конференція Організації 2020


   Після звітування про діяльність Організації відбулись вибори Голови та Ради на наступний звітній період. Склад новообраної Ради можна побачити у розділі "Рада клубу" на сайті Організації. Обговорено та затверджено бюджет організації та розмір членського внеску, який становить на рік не менше 100 грн. Затверджено план діяльності на 2020 рік.
   В ході обговорення плану річної діяльності, Тарас Стогул UR5STI виступив з концепцією розвитку мережі ретрансляторів цифрового радіозв'язку на території області та пропозиціями щодо використання аматорського радіозв'язку в умовах надзвичайних ситуацій. Учасники конференції підтримали пропозиції та визначились з шляхами втілення їх в життя.

   Під час конференції працювала кваліфікаційно-технічна комісія. Прийнято іспит у 4 радіоаматорів: 1 чол. за кваліфікацією оператора 3 та 3 чол. - другої категорії.

 

Р. Гладенко UW5SW 73!

Шановний відвідувач, ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Рекомендуємо вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм позивним.

Коментарі:

Залишити коментар