QRZ-Прикарпаття » Новини » Положення про QSL-бюро ГС ВРЛ

Положення про QSL-бюро ГС ВРЛ

Опублікував на сайті UW5SW від 6.04.2018, 12:48
 (голосів: 1)

30 березня 2018 року відбулось чергове засідання Президії громадської спілки "Всеукраїнська радіоаматорська ліга", на якому вирішено ряд питань, щодо радіоаматрської діяльності, зокрема затверджено "Положення про Бюро обміну радіоаматорськими QSL-картками та дипломами громадської спілки “Всеукраїнська радіоаматорська ліга”.

 


Завантажити Положення: polovenia-pro-qsl-buro.pdf [455.17 Kb] (скачувань: 305)

Документ визначає основні засади діяльності бюро та порядок надання послуг для радіоаматорів.

Згідно Полодення:

1.5. Місцезнаходження QSL-бюро ГС ВРЛ: Україна, 08130, Київська область, Києво-Святошинський район, село Петропавлівська Борщагівка, вул. Соборна, б. 10В, офіс 122, кімната 1.
QSL-бюро для прийму та видачі QSL-карток працює за графіком, затвердженим Першим віце-президентом - директором Штаб-квартири ГС ВРЛ.
1.6. QSL-бюро ГС ВРЛ для отримання вхідної кореспонденції використовує офіційну абонентську скриньку ГС ВРЛ: А/С 33. м. Київ, 01001, Україна (UNGO UARL QSL BUREAU, P.O. box 33, KYIV, 01001, UKRAINE).

2.1. Користувачами QSL-бюро ГС ВРЛ на зовнішнє отримання QSL-карток і дипломів є всі радіоаматори України, які мають дозвіл на експлуатацію аматорських індивідуальних та колективних радіостанцій та радіоаматори – спостерігачі, не залежно від членства в ГС ВРЛ.
2.2. Користувачами QSL-бюро ГС ВРЛ на централізоване відправлення QSL-карток за межі України (за кордон) є:
2.1.1. Члени ГС ВРЛ, які своєчасно сплатили щорічний членський внесок в ГС ВРЛ.
2.1.2. Керівники (якщо вони є членами ГС ВРЛ) колективних аматорських радіостанції від учасників та відокремлених підрозділів ГС ВРЛ.

2.1.3. Радіоаматори та радіоаматори - спостерігачі, які не являються членами ГС ВРЛ, за окремими встановленими розрахунками компенсації витрат відповідно до п. 9.12 Статуту ГС ВРЛ - абонентні користувачі, за умов, якщо Президією ГС ВРЛ прийнято таке рішення, яке опубліковане на офіційному сайті ГС ВРЛ у розділі «QSL-бюро».

3.2. Зовнішнє отримання QSL-карток і дипломів здійснюється за рахунок коштів ГС ВРЛ.
Централізоване відправлення за межі України QSL-карток здійснюється за рахунок коштів відправника - члена (учасника) ГС ВРЛ у вигляді додаткових членських грошових внесків.
Не сплачують додатковий членський внесок за централізоване відправлення QSL-карток за межі України (за основним позивним сигналом) радіоаматори та радіоаматори – спостерігачі – члени ГС ВРЛ з інвалідністю першої, другої групи та школярі за наявності ліміту коштів ГС ВРЛ, якщо вони передбачені у Фінансовому плані ГС ВРЛ на рік.
Радіоаматори, які не являються членами ГС ВРЛ, можуть відправляти свої QSL-картки у межах України та за межі України за окремими встановленими розрахунками (абонементною платою компенсації витрат ГС ВРЛ за користування QSL-бюро ГС ВРЛ).

3.4. Сплата додаткових членських грошових внесків для відправлення QSL-карток за межі України і абонементна плата компенсації витрат ГС ВРЛ за користування QSL-бюро ГС ВРЛ здійснюється на розрахунковий рахунок ГС ВРЛ: ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", Харківська філія, МФО 351533, р/р 26001052215010, ЭДРПОУ/ДРФО 40272755.
При сплаті компенсації та додаткового членського внесу у платіжному документі (квитанції) повинні вказуватися: вид (призначення) платежу та найменування члена (учасника) ГС ВРЛ або відокремленого підрозділу ГС ВРЛ, а для індивідуальних відправників – вид (призначення платежу), свої П.І.П. та позивний сигнал.
Приклад.
Платник: Пащенко В.І., UT2UQ.
Вид платежу: «компенсація витрат за QSL» (для не членів ГС ВРЛ) або «додатковий членський внесок за витрати QSL» (для членів ГС ВРЛ).

4.6.3. QSL-картки приймаються в QSL-бюро ГС ВРЛ для відправлення за межі України тільки в тому випадку, якщо вони були попередньо розсортовані відправником за абеткою префіксів, виділених країнам відповідно до рішень Міжнародного союзу електрозв'язку, а для радіоаматорів США, Австралії, РФ - по цифрі в позивному сигналі від 1 до 0.
У таких вкладеннях повинна бути обов’язкова наявність копії квитанції про сплату «компенсація витрат за QSL» (не для членів ГС ВРЛ) відповідно до п. 3.4. цього Положення або «додатковий членський внесок за витрати QSL» (для членів), якщо спонсори та благодійники не взяли на себе зобов’язання про сплату відправлення QSL-карток для членів ГС ВРЛ.
4.6.4. Для відправлення у межах України QSL-картки повинні бути розсортовані відповідно до розподілу літер суфіксу позивного сигналу адміністративно-територіального поділу областей України, місць Києва та Севастополя, Автономної республіки Крим, зазначених у Регламенті аматорського радіозв’язку.

4.6.5. Не розсортовані QSL-картки, а також QSL-картки адресовані радіоаматорам тих країн, у яких відсутнє вхідне QSL-бюро, до відправлення не приймаються і повертаються відправникові через територіальне QSL-бюро без яких-небудь компенсацій і додаткових роз'яснень. Інформація про відсутність вхідних QSL-бюро в тих або інших країнах світу доводиться начальником QSL-бюро ГС ВРЛ до територіальних QSL-бюро або розміщується на офіційному сайті ГС ВРЛ у розділі «QSL-бюро». Інформація про існуючи QSL-бюро EURAO (центри доступу), IARU розміщені на їх офіційних сайтах, інформація про існування QSL-бюро країн - не членів зазначених міжнародних об’єднань є на радіоаматорських сайтах зазначених країн. Посилання на зазначені сайти розміщується на офіційному сайті ГС ВРЛ у розділі «QSL-бюро».

 

Адреса QSL-бюро в Івано-Франківській області: вул. Гетьмана Мазепи, буд 144, 4 поверх. (Будинок ТСО України).

Відповідальний: Володимир Трохимович Кузнєцов, US0SU (067) 344-45-49.

 

INFO: https://vrl.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=121&Itemid=1122

Шановний відвідувач, ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Рекомендуємо вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм позивним.

Коментарі:

Залишити коментар