QRZ-Прикарпаття » Новини » 13 лютого - Всесвітній день радіо

13 лютого - Всесвітній день радіо

Опублікував на сайті UW5SW від 7.02.2017, 13:02
 (голосів: 2)


У цьому році Всесвітній день радіо відзначається під девізом - "Радіо це Ви!"

 

 

 

 

 

 

 

 

В цей день, у багатьох країнах світу будуть проводитись різні світкові заходи.

Іспанські радіоаматори до свята організовують дні активності. В період з п'ятниці по понеділок, 10-13 лютого 2017 вони будуть активні в ефірі зі спеціальними позивними: AO1WRD, AO2WRD, AO3WRD, AO4WRD, AO5WRD, AO6WRD, AO7WRD, AO8WRD і AO9WRD.

Президія ГС ВРЛ привітала всіх радіоаматорів з святковим днем, обговорюється ідея в цей день організувати активність українських станцій.

 

Всесвітній день радіо був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в 2011 році за пропозицією Іспанії. Цей день покликаний сприяти росту розуміння суспільством і засобами масової інформації важливої ролі радіо; спонукаци осіб, які приймають рішення до забезпечення та надання доступу до інформації засобами радіо; а також сприяти укріпленню мережевої роботи засобів мовлення та міжнародної співпраці між ними.

Вперше Всесвітній день радіо відзначався 13 лютого 2012 року. Дата була вибрана не випадково: саме в цей день у 1946 році було прийнято рішення про створення "Радіо ООН". В 2012 році на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй Всесвітній день радіо був включений в список "Міжнародних днів" ООН, що поставило його в ряд важливих майбутніх світових урочистостей.

Радіо - це засіб інформації майбутнього. В еру цифрових технологій радіо залишається засобом зв'язку й спілкування з найширшою аудиторією у світі. У своїй промові Генеральний секретар ООН  сказав: "В умовах конфліктів і в часи кризи радіо стає "рятівним кругом" для уразливого населення". Тому ЮНЕСКО закликає всі країни приймати активну участь у відзначенні цієї події.

Вітаємо з Всесвітнім днем радіо!

Посилання за темою:
Шановний відвідувач, ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Рекомендуємо вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм позивним.

Коментарі:

Залишити коментар